Григор ще търси трета победа над Кареньо Буста

17 Ное., 2017
379 преглеждания

 

Григор ще търси трета победа над Кареньо Буста

Григор ще търси трета победа над Кареньо Буста

Григор ще търси трета победа над Кареньо Буста

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в ЛондонС двубой с участието на Григор Димитров ще приключи груповата фаза на заключителния за сезона турнир в Лондон. Не преди 22:00 часа, най-добрият български тенисист ще се изправи срещу Пабло Кареньо Буста. Макар и да е сигурен победител в групата, Григор Димитров има сериозен стимул да победи и тази вечер, тъй като е с шансове да приключи годината като №3 в света.

Кареньо Буста пък участва в „О2 Арина“ като алтернатива на световния №1 Рафаел Надал, който се отказа след първия си двубой (загуби от Гофен). В дебюта си в Лондон Кареньо Буста отстъпи в 3 сета на Доминик Тийм и тази вечер ще изиграе последния си двубой за сезона. До момента Григор Димитров и Пабло Кареньо Буста имат 4 двубоя на ниво АТП Уърлд Тур. Първите два – на Мастърс 1000 турнирите в Мадрид (2014) и Париж (2015), бяха спечелени от Димитров, при това без загубен сет.

През последните два сезона те се срещнаха отново в Мадрид и на „Ролан Гарос“, като този път победите бяха за Кареньо Буста, също без да загуби сет. Двубоят тази вечер ще бъде генерална репетиция за Григор Димитров преди полуфинала срещу Джак Сок в събота. Първият мач за деня, не преди 16:00 часа, противопоставя Давид Гофен и Доминик Тийм, които излизат в пряка битка за второто място в групата, даващо участие на полуфиналите.

Menu Title