Вавринка бил шокиран от решението на Норман да го остави

20 Дек., 2017
420 преглеждания

 

Вавринка бил шокиран от решението на Норман да го остави

Вавринка бил шокиран от решението на Норман да го остави

Вавринка бил шокиран от решението на Норман да го остави

Стан Вавринка се надява да бъде готов за старта на първия за сезона турнир от Големия шлем – Australian Open в средата на януари. Заради проблеми с коляното швейцарецът не е играл от август, като не успя да защити титлата си от US Open и пропусна финалите на АТР в Лондон. Сега целта пред Stan The Man е да е на линия за Мелбърн, където той спечели първата си титла от Шлема през 2014-а. „Имах проблеми с коляното след турнира в Базел през 2016-а“, разкри Вавринка пред „Екип“.

„Единствено съжалявам, че не се отказах преди сезона на трева, където допълнително усложних ситуацията с коляното. Шест дни в седмицата работя с физиотерапевт, целта е да играя на Australian Open, дори и да не съм на 100% готов“, коментира Стан. Той трябваше да се завърне на корта в края на декември на демонстративния турнир в Абу Даби, но в плановете му настъпи променя. „За жалост няма да мога да играя в Абу Даби тази година.

Все още не съм готов да играя на толкова високо ниво. С моя отбор правим всичко възможно да бъда възстановен за Австралия. Тъжен съм, че няма да се появи пред страхотните ми фенове в Абу Даби, но в момента трябва да бъда търпелив и да не претоварвам тялото си“. През октомври Вавринка остана без треньор, след като Магнус Норман го напусна, за да бъде повече време със семейството си.

Вавринка призна, че е приел много тежко новината. „Бях изключително разочарован, направо шокиран. В най-трудните моменти от кариерата човек трябва да може да разчита на най-близките си хора“, каза Вавринка.

Menu Title