Маги Малеева: Григор трябва да е по-смел

29 май, 2018
155 преглеждания

 

Маги Малеева: Григор трябва да е по-смел

Маги Малеева: Григор трябва да е по-смел

Маги Малеева: Григор трябва да е по-смел

Магдалена Малеева изгледа първия двубой на Григор Димитров на „Ролан Гарос“. Световният номер 5 победи в неделя Мохамед Сафуат от Египет, който замени отказалия се в последния момент сърбин Виктор Троицки. Малеева беше в Париж за конференция на Женската треньорска тенис асоциация (WTCA), на която изнесе лекзия.Маги сподели пред Sportal.

bg впечатленията си от мача на Григор. „Аз се качих по стълбите и видях другия тенисист и си казвам: „Какво става?“. Веднага се сетих, видях „лъки лузър“, значи в последния момент Троицки се е отказал.

Това може да е много неприятно, защото той се е подготвял за един съперник, а излиза срещу друг, който всички очакват да победиш много лесно. Трудна ситуация, но си казах дано да има по-лесен мач, защото трудното така и така ще дойде.““Надявам се следващите мачове постепенно Григор да стане по-смел. Да играе по-агресивно, по-дълбоко.

В първия си мач играеше много късо, много близо до Т-то. Хубаво е, че спечели мача, има и такива мачове, но трябва да напредне в следващите и да е смел“, допълни Маги.

Menu Title