Григор с крачка напред, отстъпление за Цвети – ранглисти

2 май, 2016
308 преглеждания

 

Григор с крачка напред, отстъпление за Цвети - ранглисти

Григор с крачка напред, отстъпление за Цвети - ранглисти

Григор с крачка напред, отстъпление за Цвети – ранглисти

В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите Григор Димитров изкачи една позиция и е вече 28-и. Това се дължи на достигането му до финала в Истанбул вчера, за което заслужи 180 точки за класацията.Тази седмица Димитров ще участва на големия турнир в Мадрид от сериите „Мастърс 1000“. В първия кръг във вторник или сряда той излиза срещу финалиста от Ещорил Пабло Кареньо Буста.

Втората ни ракета Димитър Кузманов отстъпи с 3 места до №331. Той отпадна в първия кръг в кваликациите в Истанбул.При жените Цветана Пиронкова загуби 4 позиции и от днес е 97-а в света. Българката отпадна в първия кръг на пресявките в Мадрид от Моника Пуиг.

Сесил Каратанчева изкачи едно стъпало до №157.Третата по ранкинг българска тенисистка Елица Костова прескочи девет позиции до 196-ата, с което се завърна в Топ 200. Националката за „Фед къп“ ще добави 29 точки към актива си следващия понеделник заради полуфинала в Шарлътсвил.Нов рекорд записа Изабелла Шиникова.

Тя прогресира с 3 места до №222. Следващата седмица софиянката ще запише нов връх, защото ще добави 50 точки от титлата в Киасо.

Menu Title