Григор: Ще полудея, когато кариерата ми приключи

7 Юли, 2018
185 преглеждания

 

Григор: Ще полудея, когато кариерата ми приключи

Григор: Ще полудея, когато кариерата ми приключи

Григор: Ще полудея, когато кариерата ми приключи

Григор Димитров даде забавно интервю за английското издание „Гардиън“, в което говори за живота си извън корта. Най-добрият български тенисист сподели по колко часа на ден тренира, какво прави в свободното си време и как обича да разпуска. Ето и всички отгвори от Димитров: СънСпя много добре, особено по време на турнир. Обикновено спя по 8 часа на ден, дори когато ми предстои голям мач.

Мога да заспя навсякъде. Всичко, от което се нуждая са спуснати завеси и възглавницата, с която пътувам от няколко години. Ритуалът, който не пропускам е да си запиша трите неща, които свърших през деня и за които съм благодарен. ХранаРаботя с диетолог от около четири години и тя е невероятно спокойна.

Предполагах, че тя ще бъде много стриктна и ще ме кара да ям по 20 грама от това и по няколко от тези ядки. Но тя просто ми изгради модел на хранене, който променяме на няколко месеца в зависимост от кръвния ми тест. Ако имам нужда от повече желязо, ще започна да ям броколи, на пример, няма някакъв строг контрол. Ако не прекалявам, няма проблем да ям бургери и сладолед от време на време.

Относно алкохол – никога не съм опитвал. РаботаПреди турнир тренирам минимум по 6 часа, предимно физически натоварвания. Подготвям се почти роботизирано, но когато се задава турнир като Уимбълдън работя повече върху техниката си. Винаги съм бил перфекционист, но трябваше да се науча, че нищо не е перфектно.

Нямам проблем с напрежението, харесва ми. В началото на кариерата си бях под напрежение заради прякора „Бейби Федерер“, но хората могат да видят истинския Григор Димитров сега. СемействоБаща ми ме научи как да играя тенис, дължа всичко на него. Но колко по-добър ставаш и колкото по-напред стигаш в ранглистата, ставаш и по-самотен.

Трябваше да жертвам много лични връзки, но това е моят избор. На моменти казвах на хората: „Ако искаш да останеш покрай мен, трябва да ме приемеш такъв, какъвто съм“. ЗабавленияНе съм добър в почивките и ваканциите. За мен почивният ден е ден във фитнеса.

Не мога просто да се излежавам на плажа и да чета книга. Ако имам повече свободно време предпочитам да отида на състезателна писта. Свободното ми време е ограничено и се опитвам да правя неща, които не съм правел преди. Това вероятно ще се промени, когато кариерата ми приключи.

Вероятно ще полудея за година, след което всичко ще си дойде на мястото.

Menu Title