Григор Димитров: Тренирах с ръкавици и на -7 градуса

2 Дек., 2018
120 преглеждания

 

Григор Димитров: Тренирах с ръкавици и на -7 градуса

Григор Димитров: Тренирах с ръкавици и на -7 градуса

Григор Димитров: Тренирах с ръкавици и на -7 градуса

Григор Димитров не говори често за себе си. А когато го прави, още по-рядко е на български и пред журналисти от родината си. Десислава Стоянова от „Преди обед“ успя да предразположи най-добрия български тенисист и шампион от финалния турнир на ATP през 2017 г. да разкаже за миналото, настоящето и бъдещето.

И интересните подробности не закъсняха!“Ставахме рано с баща ми да тренираме в една зала с изпочупени прозорци при -6 или -7 градуса. Трябваше да играя с ръкавици. Никога не съм си мислел, че няма да успея и може би това е един от най-големите ми плюсове“, категоричен е Димитров.

Именно тази упоритост го води към върховете и го придружава по пътя му от кортовете в родния град Хасково към изключително модерната база в Монте Карло, в която той се готви за новия сезон. След като 2018 г. не бе най-успешната в кариерата на българина, започвайки като трети в света и завършвайки на 19-а позиция в ранглистата при мъжете, той вижда и позитиви.“Годината не беше добра в тениса, но не трябва да се отчайвам.

Напротив! Тенисът не е всичко, може би се чувствам по-добър като човек. Може да се представям по-слабо в тениса, но съм по-добър като човек. За мен това е малка победа“.

Една от най-големите му мотивации да се върне към силните си дни са всички българи, които го подкрепят по трибуните с трибагреник в ръце.“На всеки един турнир всеки казва: „Не сме виждали толкова български знамена!“. Оценявам го това, горд съм да съм българин в България“, усмихва се Григор.

Menu Title