Оптимистичен старт на сезона за Григор Димитров

31 Дек., 2018
263 преглеждания

 

Оптимистичен старт на сезона за Григор Димитров

Оптимистичен старт на сезона за Григор Димитров

Оптимистичен старт на сезона за Григор Димитров

Григор Димитров приключи годината и започна новия сезон с победа. В среща от първия кръг на турнира в Бризбън, българинът се наложи с 6:3, 6:4 над Йошихито Нишиока (Япония) след малко повече от час игра. Това беше първи мач между двамата, а в следващия кръг шампионът от 2017-а година ще срещне Джон Милман или Тенис Сандгрен, които ще премерят сили по-късно днес. РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМВъпреки изразителния успех, двубоят беше сравнително равностоен.

Димитров започна трудно срещата и в първите два гейма отрази общо 5 точки за пробив, след което с брейк на сметката си поведе с 4:1. Това се оказа достатъчно за него да затвори откриващия сет на двубоя. През втората част българинът направи два брейка и поведе с 5:2, но допусна Нишиока да върне един от пробивите. При 5:4, когато за втори път сервира за успеха, Димитров не допусна изненада и се поздрави с победата.

„Никога не е лесно в първия мач за сезона. Всяка година е ново начало. Победих и мисля, че няма причини да бъда недоволен“, каза в интервюто на корта Димитров. Българинът приключи двубоя с 9 аса и 6 двойни грешки на сметката си.

Сериозен беше контрастът при спечелените точки след вкаран първи (86%) и втори (36%) сервис.

Menu Title