Кузманов: Да играеш за България е специално

6 Ян., 2019
151 преглеждания

 

Кузманов: Да играеш за България е специално

Кузманов: Да играеш за България е специално

Кузманов: Да играеш за България е специално

Предстоящият турнир Sofia Open 2019 ще обедини любителите на тениса на Балканите. Това мнение изрази Димитър Кузманов, който ще участва за четвърти пореден път в надпреварата в Арена Армеец.„Турнирът е изключително силен не само в последните си издания, а като цяло, от веригата АТП 250. На Балканите сме близки по характер и манталитет, доста гърци ще дойдат да подкрепят Циципас, доста сърби ще дойдат“, сподели Мико Кузманов пред „Нова“.

Българските любимци Адриан Андреев и Димитър Кузманов се включват директно в основната схема на турнира в София и разчитат на българската публика за мощна подкрепа.Седем играчи от топ 30 на световната ранглиста и бившият №3 Стан Вавринка (Швейц) са сред големите звезди, потвърдили участие. Останалите са: №11 в света Карен Хачанов (Рус), №15 Стефанос Циципас (Гър), №16 Данийл Медведев (Рус), №21 Николоз Басилашвили (Груз), №24 Роберто Баутиста Агут (Исп), №28 Фернандо Вердаско (Исп) и №29 Гаел Монфис (Фр).“Когато играеш директно от основна схема, шансът да преминеш в следващия кръг е много по-голям.

А евентуално, ако продължиш, си много по-запазен физически и психически. Винаги, когато играя в България, чувството е много по-специално, защото няма много поводи. Особено на Sofia Open, защото се играе в тази невероятна зала”, сподели Кузманов.Четвъртото издание на турнира ще се проведе от 3 до 10 февруари.

Menu Title