Последни приготовления за битките на червено

8 Апр., 2019
208 преглеждания

 

Последни приготовления за битките на червено

Последни приготовления за битките на червено

Последни приготовления за битките на червено

Световният №3 Александър Зверев е нетърпелив сезонът на клей да започне. Германецът е водач в схемата на АТП 250 турнира в Маракеш, който започна днес. На единствената надпревара на територията на Африка Зверев ще се опита да спечели 11-ия си трофей, който ще бъде 5-и за него на клей. 21-годишният тенисист спечели по една Мастърс титла на червено през последните две години, побеждавайки Новак Джокович на финала в Рим през 2017 г.

и Доминик Тийм в Мадрид миналия сезон.С хиляди точки за защита, Зверев се надява на силно представяне по време на 9-седмичния сезон на клей в Европа, в който ще видим 3 турнира от Мастърс сериите – в Монте Карло, Мадрид и Рим, както и един от Големия шлем – „Ролан Гарос“.В последното десетилетие никой не може да се похвали с резултатите на червено на Рафаел Надал. Миналия сезон Матадора спечели за 11-и път в Монте Карло, Барселона и „Ролан Гарос“.

Никой друг тенисист в света не е печелил един турнир 11 пъти, а Надал може да се похвали с три подобни случая. Надал има да защитава 4680 точки, които спечели през този период миналата година. Или с други думи казано – 63% от точките за целия изминал сезон. В кариерата си до момента Надал е спечели 92% от двубоите си на клей (415-36).

На домашната си настилка ще се завърне и световният №1 Новак Джокович. Миналата година Ноле достигна до полуфиналите в Рим и четвъртфиналите на „Ролан Гарос“ и със сигурност ще бъде гладен за успехи, след като не е печелил титла на клей от „Ролан Гарос“ 2016. Тенисистът, който заслужава особено внимание е Доминик Тийм. Австриецът има 8 титли на червено и ще започне участието си в приповдигнато настроение, след като победи Роджър Федерер на финала в Индиън Уелс миналия месец.

През последните две години Тийм е единственият, който успя да запише успех над Рафаел Надал на клей. Стори го в Рим (2017) и Мадрид (2018).Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро продължава да се възстановява от контузията в коляното на десния крак. На този етап обаче остава неясно кога точно ще се върне на корта Кулата от Тандил.

Сезонът на клей започва тази седмица с АТП 250 турнирите в Маракеш и Хюстън. This week I had multiple tests done on my knee in Barcelona by Dr. Ángel Cotorro and after reviewing my results he advised me to continue with my current treatment. He is satisfied with my progress and soon I will be back on court training.

Thank you all for your kind messages! — Juan M. del Potro (@delpotrojuan) April 4, 2019

Menu Title