Григор Димитров за Вавринка: Знаем си кътните зъби

31 май, 2019
124 преглеждания

 

Григор Димитров за Вавринка: Знаем си кътните зъби

Григор Димитров за Вавринка: Знаем си кътните зъби

Григор Димитров за Вавринка: Знаем си кътните зъби

Григор Димитров ще търси най-доброто си класиране на „Ролан Гарос“ тази вечер. До момента българинът не е преминавал третия кръг на престижната надпревара в Париж. По пътя към място на 1/8 финалите Димитров ще се изправи срещу добър познайник – Стан Вавринка.Победата срещу Марин Чилич от втория кръг на турнира даде увереност на Димитров, който заяви пред NOVA, че предстоящият съперник няма с какво да го изненада.

„Със Стан се познаваме прекалено добре. Знаем си дори кътните зъби. Нямаме никакви тайни. Тренирахме даже няколко дни заедно преди началото на турнира.

Мачът зависи изцяло от двама ни – кой ще вземе първата възможност. Това ще е водещо. Забелязал съм го в досегашните срещи помежду ни. И все пак се надявам да не играем пет сета“, коментира Григор Димитров.

Димитров и Вавринка са се срещали общо осем пъти и споделят равен актив от по четири победи. И все пак, на клей предимството е за родния тенисист – 2:1 победи.Двубоят тази вечер е последен, четвърти от програмата на „Ролан Гарос“, и ще започне не по-рано от 17 часа българско време на втория по-големина корт – „Сюзан Ланглен“.Обзети от еуфорията след победата над Марин Чилич много наши сънародници опитаха да сдобият с билети за мача на Димитров.

За съжаление пропуските в тази фаза на надпреварата остават трудно достижими.

Menu Title