Първите три четвъртфиналистки са известни

2 юни, 2019
238 преглеждания

 

Първите три четвъртфиналистки са известни

Първите три четвъртфиналистки са известни

Първите три четвъртфиналистки са известни

Имената на първите три четвъртфиналистки на Открито първенство на Франция – „Ролан Гарос“, вече са известни. Това са 19-годишната чехкиня Маркета Вондрушова, поставената под №31 хърватка Петра Мартич и №26 в схемата Йохана Конта от Великобритания.Тийнейджърката Вондрушова, №38 в световната ранглиста преди старта на турнира, се разправи за 59 минути с 6:2, 6:0 с латвийката Анастасия Севастова. Поставената под №12 Севастова имаше тежък мач с белгийката Елизе Мертенс в третия кръг и това се отрази на представянето ѝ на осминафиналите днес.

Севастова направи само 7 уинъра и 24 непредизвикани грешки. Вондрушова пък записа 19 печеливши удара и само 13 непредизвикани грешки. Чехкинята взе последните 9 гейма в срещата, като 6 пъти проби подаването на съперничката си и допусна само един брейк.Вондрушова за първи път стига толкова далеч на турнир от Големия шлем, а за място на полуфиналите ще спори с хърватката Петра Мартич, която сложи край на участието в турнира на естонката Кая Канепи.

Мартич спечели с 5:7, 6:2, 6:4 и също за първи път в кариерата си ще играе 1/4-финал в турнир от Големия шлем. Напред във френската столица продължава и Йохана Конта. Представителката на Великобритания се наложи с убедителното 6:2, 6:4 над Дона Векич след час и 20 минути игра. В спор за място на полуфиналите Конта ще срещне финалистката от миналата година Слоун Стивънс или шампионката от 2016 г.

Гарбине Мугуруса.

Menu Title