Финалите на WTA счупиха всички финансови рекорди

24 Юли, 2019
251 преглеждания

 

Финалите на WTA счупиха всички финансови рекорди

Финалите на WTA счупиха всички финансови рекорди

Финалите на WTA счупиха всички финансови рекорди

Победителката във финалите на WТА ще получи рекордна премия както за женския, така и за мъжкия тенис, съобщи днес пресслужбата на организацията.Наградният фонд през тази година ще бъде в размер на 14 милиона долара, докато през миналата беше 7 милиона. Ако една тенисистка не загуби нито един мач и спечели финалния турнир на WТА, тя ще получи 4.75 милиона долара.

Ако шампионката загуби един мач по пътя до титлата, то тя ще вземе 4.42 милиона. А ако случайно се промъкне напред след две загуби, парите й ще бъдат 4,115 милиона долара.Така се оказва, че сумата за крайна победа в турнира, е рекордна, независимо как е постигната.

На турнирите от Големия шлем победителка в женската надпревара може да вземе максимално 3,85 милиона долара – ако спечели Откритото първенство на САЩ. Победителката на Откритото първенство на Австралия взима 3,050 милиона долара, а на “Уимбълдън” – 3,041 милиона. Най-малко взима шампионката на “Ролан Гарос” – 2,649 милиона долара.Финалният турнир на WТА се провежда от 1972-а година насам, когато победителката е прибрала 25 хиляди долара.

Заключителният турнир за сезона при дамите обичайно събира осемте най-добри през изминалия сезона.Турнирът на WТА през тази година ще се състои от 27-и октомври до 3-и ноември в китайския град Шънчжън.

Menu Title