Беретини записа най-голямата победа в кариерата си

5 Сеп., 2019
295 преглеждания

 

Беретини записа най-голямата победа в кариерата си

Беретини записа най-голямата победа в кариерата си

Беретини записа най-голямата победа в кариерата си

Матео Беретини е големият герой на деня, след като успя да се класира за полуфиналите на US Open за първи път в своята кариера. Сърцатият италианец се наложи в епична 5-сетова битка срещу Гаел Монфис, в отделните части 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 7:6 (5). Двубоят продължи 3 часа и 56 минути и се превърна в истинска класика. Във финалния сет Беретини сервира за мача при 5:4 и 40:30, когато допусна двойна грешка.

Впоследствие италианецът пропиля още 3 мачбола, преди да се наложи в тайбрека със 7:5 точки. Регистрирайки най-голямата победа в кариерата си, Беретини се превърна в основен конкурент и за място на финалите на АТП в Лондон, като в момента вече е 9-ти в класацията Race To London. В спор за място на финала Беретини ще се изправи срещу Рафаел Надал или Диего Шварцман, които излизат на корта един срещу друг в последния мач от вечерната сесия на „Артър Аш“ тази нощ.„Толкова съм щастлив за мен, за моя отбор, за всички мои сънародници в Италия, които ме подкрепят.

Не беше лесно, особено в началото, защото не се чувствах добре. Но се опитвах да се успокоя, знаех, че играем 3 от 5 сета, имах време да вляза в ритъм. Щастлив съм от начина, по който успях да реагирам“, коментира Беретини пред „Евроспорт“. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title