Завърши третият турнир от веригата 17 плюс

6 Сеп., 2019
75 преглеждания

 

Завърши третият турнир от веригата 17 плюс

Завърши третият турнир от веригата 17 плюс

Завърши третият турнир от веригата 17 плюс

През изминалите дни завърши и третият турнир от веригата 17+. Той се проведе на кортовете на ТК „Хепи Уин“ до стадион „Славия“ и отново станахме свидетели на много интересен и качествен тенис. Двоен победител и в игрите поединично и на двойки стана Стоян Плугаров. Отлично представяне направи и дебютантът във веригата Калоян Николов, който спечели два сребърни медала.

Във финалният мач Плугаров победи Николов с резултат 4/2, 4/1. По пътя до финала и двамата състезатели победиха класни съперници преди да се изправят един срещу друг. Интересното бе, че до този момент Плугаров, не се беше класирал дори за полуфинал поединично, откакто съществува веригата и той участва в нея. Голямата изненада на турнира бе и отпадането още на осминафинал на миналогодишния краен победител във веригата – Петър Трендафилов.

До този момент бившият български национал без особени затруднения печелеше всички турнири на сингъл, в които взимаше участие. В своя първи мач, той загуби от Ваньо Василев с резулат 3/6, което бе и негова първа загуба в игрите поединично. Петката, както е известен в тенис средите, направи своя дебют в първия турнир от веригата, който се проведе през месец май.Загубилите своя първи мач им се дава право да се запишат и в утешителен турнир.

В него победител стана друг дебютант – Никос Панатимитакис, който победи Радостин Радославов с 5/4 (2), 4/0. Веднага след финалите поединично стартираха и игрите по двойки. Всички двойки бяха разделени в две групи по пет и играха на принципа „всеки срещу всеки“ като първите две двойки от всяка група излизаха на полуфинала. Там първите от едната група се изправиха срещу вторите от другата.

След дълги и интересни битки на полуфиналите излезнаха двойките Стоян Плугаров и Георги Мирчев срещу Иво Божилов и Стефан Божинов. Двойката Плугаров/Мирчев победи с 6/2. В другият полуфинален мач Калоян Николов в тандем с Ваньо Василев победиха Даниил Иванов и Богдан Владимиров с 6/0. Въпреки натрупаната умора и много изиграни сетове и четиримата състезатели показаха борбен дух и желание за победа.

В крайна сметка със златните медали се окичи двойката Плугаров/Мирчев, които победиха Николов/Василев с резултат 5/4 (6), 4/2.Призьорите, както и всички участници получиха награди от партньорите на лигата. На 15 септември следва и четвъртият пореден турнир, който ще бъде само по двойки и ще се проведе на кортовете на СК „ДЕМА“. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title