Голяма победа за Виктория Томова

16 Сеп., 2019
239 преглеждания

 

Голяма победа за Виктория Томова

Голяма победа за Виктория Томова

Голяма победа за Виктория Томова

Първата ракета на България Виктория Томова постигна една от най-големите си победи в кариерата, след като в двубой от първи кръг на турнира от категория Premier в Осака се наложи над световната №59 Ализе Корне от Франция. Мачът продължи 2 часа и 48 минути и беше спечелен от Томова след пореден обрат – 4:6, 6:3, 6:2. Преди това българката изоставаше със сет и в двата си квалификационни мача, но стигна до крайните победи и място в основната схема. Корне също започна от квалификациите и беше първа поставена там.

Французойката е бивша №11 в света. Победата на Вики и донесе огромен шанс да се изправи срещу доскоршната №1 в света, двукратна носителка на титли от Големия шлем и поставена под №1 в схемата в Осака – звездата на домакините Наоми Осака. Двубоят с Корне се превърна в типична за женския тенис битка, изпълнена с обрати и пробиви. Общо 17 пъти геймовете отидоха на сметката на посрещачите от 28 изиграни.

В крайна сметка Вики показа по-здрави нерви в решителните мигове на третия сет и най-вече при 4:2 в своя полза, когато спечели маратонски гейм, в който отрази и три точки за пробив, а при 5:2 Корне се предаде и загуби отново подаването си, а с това и мача. Томова не е играла досега срещу Наоми Осака. 21-годишната японка е родом от Осака и няма съмнение за коя от двете ще вика публиката в мача помежду им. Тя започва професионалната си кариера в тениса през 2013 година, като бързо се превръща в изгряваща звезда с височината си от 180 см, тегло от 69 кг, силен форхенд и мощен сервис.

През януари 2016 г. Наоми Осака достига до третия кръг на Откритото пъравенство на Австралия, „Ролан Гарос“ и US Open и печели награда за Новоизгряваща звезда на годината от WTA Awards 2016. Две години по-късно тя триумфира с първата си титла от Големия шлем – на US Open, побеждавайки на финала идола си в тениса Серина Уилямс. Втората й титла от Голямата четворка е на Australian Open през настоящия сезон.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title