Свитолина започна успешно защитата на трофея (снимки)

28 Окт., 2019
332 преглеждания

 

Свитолина започна успешно защитата на трофея (снимки)

Свитолина започна успешно защитата на трофея (снимки)

Свитолина започна успешно защитата на трофея (снимки)

Шампионката от миналата година Елина Свитолина започна с победа защитата на трофея от финалите на WTA. В среща от „Пурпурната група“, украинката се наложи със 7:6 (12), 6:4 над световната №2 Каролина Плишкова във втория ден от надпреварата в Шънчжън, Китай.ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУКВ първия сет двете си размениха ранни пробиви, след което заслужени се стигна до тайбрек. Допълнителният гейм продължи цели 18 минути, а украинката успя да се наложи с 14:12 точки след грешка от бекхенд на чехкинята.

През втората част Свитолина направи пробив в седмия гейм, което се оказа решаващо за крайния изход на двубоя. За световната №8 това беше седма последователна победа на финалния турнир на WTA. „Тайбрекът на първата част беше един от най-продължителните, в които съм участвала. Опитах се да се подготвя за силните ѝ начални удари.

Исках да се движа бързо и да реагирам бързо. Малко по-бавната настилка също ми осигури време“, коментира Свитолина след двубоя. „За мен е голяма привилегия да се завърна отново на този турнир. Все още не мога да повярвам, че го спечелих миналата година“, каза още украинката.

Вторият двубой в групата противопоставя шампионката от US Open Бианка Андрееску и световната №5 Симона Халеп. Турнирът в Шънчжън започна в неделя, а с победи в първия ден се поздравиха Ашли Барти и Наоми Осака, които се справиха съответно с Белинда Бенчич и Петра Квитова в срещите си „Червената група“. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.

tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title