Илиян Радулов спечели първа ITF титла при мъжете

21 май, 2023
64 преглеждания

 

Илиян Радулов спечели първа ITF титла при мъжете

Илиян Радулов спечели първа ITF титла при мъжете

Илиян Радулов спечели първа ITF титла при мъжете

Президентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков награди Илиян Радулов с първата му титла от турнири за мъже на ITF. Българинът спечели международния турнир по тенис на клей в Пазарджик с награден фонд 15 хиляди долара.Настоящият държавен шампион на открито Радулов се наложи на финала над седмия в схемата Симоне Ронкали (Италия) с 6:4, 6:1 за 81 минути.17-годишният българин стигна до трофея при дебютното си участие на финал при мъжете във веригата на Световната федерация по тенис ITF.

Радулов на два пъти пропиля пробив аванс в началото на мача, но след 3:3 той взе 9 от следващите 11 гейма, за да триумфира срещу 27-годишния си съперник.Това беше втори мач и за двамата през деня. Радулов сутринта спечели лесно на полуфиналите срещу номер 8 Денис Клок (Русия) с 6:1, 6:1, а Ронкали имаше много по-тежка задача срещу четвъртия схемата българин Симон Антони Иванов, но стигна до успеха с 6:3, 3:6, 6:4.През следващата седмица Радулов ще участва на още един турнир за мъже в Пазарджик от ITF с награден фонд от 15 хиляди долара.

След това Илиян ще вземе участие в юношеската надпревара на Ролан Гарос.В надпреварата на двойки Клок и Олег Приходко (Украйна), поставени под номер 1, спечелиха титлата след победа на финала над италианците Леонардо Роси и Луиджи Сорентино със 7:6(4), 6:3.

Menu Title