Джак Сок спира с тениса след US Open

28 Авг., 2023
51 преглеждания

 

Джак Сок спира с тениса след US Open

Джак Сок спира с тениса след US Open

Джак Сок спира с тениса след US Open

Джак Сок ще прекрати професионалната си кариера в тениса след края на откритото първенство на САЩ, обяви бившият номер 8 в света. 30-годишният американец има четири титли на сингъл, като най-значимата от тях е на турнира „Мастърс-1000“ в Париж през 2017.Сок има и 17 титли на двойки, сред които трофеи от „Уимбълдън“ през 2014 и 2018, както и в Ню Йорк през 2018. На тазгодишния турнир от Големия шлем той ще си партнира с Джон Иснър, който също ще прекрати кариерата си.

„До осемгодишното момче, което се влюби в тениса от пръв поглед – надявам се, че се гордееш. Изминаха 14 години, пълни с прекрасни спомени. Никога няма да ги забравя. Спечелих четири титли от Големия шлем, олимпийско злато и бронз, пробих в топ 10 на сингъл и на двойки, а освен това бях в отборите за Купа Дейвис и Лейвър.

Постигнах повече, отколкото някога съм мечтал“, написа той в Инстаграм. „Тазгодишният турнир за Големия шлем в САЩ ще бъде последен в кариерата ми. Чакам с нетърпение да се изправя за един финален път пред най-добрите фенове в света“.

Menu Title