Орлин Станойчев: Турнирът ще бъде празник за българските приятели на тениса

21 Окт., 2023
47 преглеждания

 

Орлин Станойчев: Турнирът ще бъде празник за българските приятели на тениса

Орлин Станойчев: Турнирът ще бъде празник за българските приятели на тениса

Орлин Станойчев: Турнирът ще бъде празник за българските приятели на тениса

Орлин Станойчев ще бъде турнирен директор на осмото издание на турнира от сериите ATP 250 в София. Sofia Open 2023 ще се проведе от 4 до 11 ноември в „Арена София“ и зала „София“.- Г-н Станойчев, как приехтe да станате директор на „Sofia Open“?– Приех с голямо удоволствие, тенисът е моят живот, цял живот играя тенис.

Този спорт винаги ми е бил нещо, което много съм обичал и продължавам да обичам. Появи се тази голяма възможност да сме домакини на такъв голям турнир в България и аз искам да помогна с моя опит, който толкова години съм трупал, за да може това реномирано състезание да се осъществи у нас.– Преговорите, за да се стигне до домакинството на турнира бяха доста тежки. Ще кажете ли нещо за това?

– Бяха тежки преговори. В интерес на истината от ATP първи се обадиха на България при положение, че сред кандидатите имаше и страни, с които трудно може да се сравняваме като Испания например. Това означава, че от ATP наистина са много доволни от това как е протекла организацията на предишните турнири, което лично мен много ме радва. Действително това е голямо предизвикателство за нас, защото подобни турнири се подготвят от много по-рано.

В такъв смисъл, трябва да положим големи усилия, за да подготвим всичко и турнирът да мине по възможно най-добрия начин. – Притеснен ли сте от малкото време за организация?– Наистина времето е рекордно малко. Аз казвам на шега, че ако има медали или купи за подготовка на един турнир за най-кратко време, ние ще ги спечелим.

Знаете, че зала „Арена София“ е ангажирана с изборите, нещата не са лесни. Но аз винаги съм бил позитивен и мисля позитивно и съм убеден, че ще се справим. С позитивно мислене ние ще постигнем и позитивни резултати. Това винаги е било мотото ми.

Най-важното е, че ще осигурим един празник за българския тенис. Като видях какви играчи ще имаме в турнира, това направо е невероятно. Какви играчи само!– Какво ще кажете на тенис феновете?

– На феновете ще кажа, че на турнира ще има страхотни тенисисти, нека им се насладят. Това е последният турнир на ATP за годината преди Мастърса в Торино, като някои от играчите имат шанс за класиране там. Така че, за феновете на тениса ще бъде невероятно изживяване. Също така, като директор на турнира, ще се опитам да предложим възможно най-ниски цени на билетите, за да може повече хора да дойдат и да гледат на живо тези прекрасни тенисисти.

– Какъв плюс е този турнир за българските състезатели?– Това ще е страхотен шанс за тях. Те не са предвиждали да имат такава възможност в края на годината. Най-добрите ни тенисисти ще имат възможност да спечелят точки.

Това е и възможност за по-младите да се срещнат с големи, известни състезатели, да играят срещу тях на корта. Сигурен съм, че те са много щастливи, че имат тази възможност.

Menu Title