България и Израел подписаха меморандум в тениса

6 Ное., 2023
46 преглеждания

 

България и Израел подписаха меморандум в тениса

България и Израел подписаха меморандум в тениса

България и Израел подписаха меморандум в тениса

България и Израел сключиха меморандум за сътрудничество в областта на тениса. Документът беше подписан от президента на Българската федерация по тенис (БФТ) Стефан Цветков и президената на Израелската тенис асоциация (ITA) Ави Перец. Двамата си размениха копия от документа на централния корт в Българския национален тенис център (БНТЦ) в София. Като специален подарък г-н Перец получи алманаха „Тенис през три века“ събрал в себе си 125-годишната история на тениса в България.

„Този договор е много важен и стратегически – коментира г-н Цветков. – Дава ни нови големи възможности и вярвам, че това ще се усети в най-близко време. Искаме да разширим сътрудничеството между нас, като използваме базите тук и в Израел за съвместни лагери, подготовка, размяна на „уайлд кард“ за турнири. Чест е, че ще бъдем партньори и в лицето на Израел българският тенис ще получи сериозна подкрепа.

Имаме идея и други страни от региона да се присъединят в бъдеще. Съчувстваме на нашите приятели от Израел, че в момента не могат да имат нормален живот и спортен календар. Надявам се в най-скоро време отново да има мир в региона.“Президентът на ITA пък сподели допълнителната емоция, която изпитва от пристигането си в София.

„Баща ми е от България, това е неговият роден град и за мен това е много емоционален момент – каза г-н Перец. – Вярвам, че това наше сътрудничество ще даде отлични резултати. Имаме много идеи, а възможностите са безкрайни, както се казва, небето е нашата граница. Партньорството ни стартира сега и вярвам, че ще продължи дълго.

Искаме да си помагаме в развитието в много направления – юноши, професионален тенис, ветерани. Хубаво е, че имаме толкова добри приятелски отношения. В момента ситуацията в Израел е тежка. Спортът е оставен встрани.

Отменихме много състезания. В момента изживяваме най-мрачните дни от Холокоста насам.“Шефът на израелския тенис коментира и организацията на Sofia Open 2023 – турнира, който по спешност замени в календара на АТР надпреварата, която трябваше да се проведе тази седмица в Тел Авив.“Българската федерация по тенис направи истински световен рекорд, след като успя за 18 дни да организира турнира на АТР, който трябваше да бъде в Тел Авив.

Надявам се ситуацията в Израел да се нормализира и догодина да можем да поканим Стефан (Цветков) на турнира при нас“, каза Перец.

Menu Title