България отстъпи на Унгария с 1:2 победи

8 Апр., 2024
13 преглеждания

 

България отстъпи на Унгария с 1:2 победи

България отстъпи на Унгария с 1:2 победи

България отстъпи на Унгария с 1:2 победи

България загуби от Унгария с 1:2 победи в първата си среща от първа група на Евро-африканската зона на „Били Джийн Кинг къп“. Надпреварата започна днес в Оейраш (Португалия). В решаващата среща на двойки Изабелла Шиникова и Лия Каратанчева загубиха с 4:6, 3:6 от Наталия Сабанин и Адриен Наги.Преди Виктория Томова победи на сингъл Наталия Сабанин с 6:3, 6:3, а Гергана Топалова загуби от Адриен Наги с 5:7, 6:7(4).

България е в състав Виктория Томова, Гергана Топалова, Изабелла Шиникова, Лия Каратанчева и Магдалена Малеева (капитан).Нашите момичета попаднаха в група с отборите на Унгария, Дания и Австрия. В другата среща от групата днес Австрия се наложи над Дания с 2:1 победи. Утре България ще играе срещу Дания.

Състезанието се провежда с нов регламент. Отборите са разпределени в 3 групи с по 4 тима. Победителите в групите ще се класират за междуконтиненталните плейофи през месец ноември. Завършилите на второ място в групите ще играят за определяне на още един тим класиращ се за плейофите.

Завършилите на последните места в групите ще играят за определяне на двата изпадащи отбора.

Menu Title