Родни фенове на Борусия Дортмунд изненадаха Щруф на Sofia Open

11 Ное., 2023
55 преглеждания

 

Родни фенове на Борусия Дортмунд изненадаха Щруф на Sofia Open

Родни фенове на Борусия Дортмунд изненадаха Щруф на Sofia Open

Родни фенове на Борусия Дортмунд изненадаха Щруф на Sofia Open

Известният като заклет запалянко на Борусия (Дортмунд) Ян-Ленард Щруф беше изненадан от родни привърженици на германския футболен отбор. Представители на официалния фенклуб на „жълто-черните“ в България дойдоха в „Арена София“, за да подкрепят германския тенисист в полуфинала срещу британеца Джак Дрейпър. Те опънаха на трибуните 20-метров транспарант с логото на BVB и надпис Bulgaria.За тяхно съжаление присъствието им не успя да донесе късмет на Щруф, който загуби мача с 3:6, 4:6.

Въпреки това 33-годишният германец отдели време да се срещне с футболните фенове, които му бяха подготвили специален подарък – шалче на Борусия, също брандирано с надпис Bulgaria. След като им обеща да отиде с него на следващия мач на „Сигнал Идуна Парк“, Ян-Ленард проведе дълъг приятелски разговор със запалянковците.Те го поканиха да се присъедини към тях за организираното групово гледане на утрешния мач на любимия им тим срещу Щутгарт в Бундеслигата, но стана ясно, че личното разписание няма да позволи на звездата да се включи.„Благодаря ви, дойдохте тук заради мен.

Благодаря ви за подкрепата, наистина не очаквах. Трогнат съм. Благодаря и за поканата. С удоволствие щях да гледам мача с вас, но утре трябва да пътувам към дома.

Това е краят на сезона за мен и честно казано нямам търпение да се прибера. Обещавам на следващия мач да ида с това шалче на стадиона. Гарантирам.“Запитан дали си спомня макар и краткото българско присъствие в Борусия (Дортмунд) през 2009/2010 г.

, Щруф веднага се сети за Димитър Рангелов. „О, да! Той дойде от Енерги (Котбус). Помня го.

“ Но се оказа, че е забравил гола му срещу Байер (Леверкузен). „Все пак беше доста отдавна“, извини се Ян-Ленард.За финал тенисистът и футболните фенове се снимаха заедно за спомен с гигантския транспарант, пренесен специално от трибуните в пресцентъра на „Арена София“.

Menu Title