Синер заслужи място на големия финал

18 Ное., 2023
54 преглеждания

 

Синер заслужи място на големия финал

Синер заслужи място на големия финал

Синер заслужи място на големия финал

Яник Синер ще спори за титлата на Финалния турнир на АТП в Торино. На полуфиналите италианецът победи Даниил Медведев (Русия) с 6:3, 6:7(4), 6:1 за 2:29 часа. В спор за титлата утре Синер ще срещне победителя от двубоя между номер 1 в световната ранглиста Новак Джокович и номер 2 Карлос Алкарас, които излизат на корта в 22:00 часа.Синер загуби първите си шест мача срещу Медведев, но сега е в серия от три поредни успеха.

Той направи пробив в четвъртия гейм по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част двамата спечелиха подаванията си и се стигна до тайбрек. В него руският тенисист поведе с 4:2 и след 7:4 изравни резултата.Италианецът доминираше изцяло в третия сет, взе подаването на Медведев два пъти и затвори мача още при първата си възможност.С баланс от 61 победи и 14 загуби за сезона Синер е само на един мач от спечелване на пета титла в една календарна година за първи път в кариерата си.

22-годишният тенисист е първият италианец, който се класира за финала на сингъл в 54-годишната история на Финалите на АТП.Ако Синер победи Джокович или Алкарас и вдигне трофея, той ще стане първият италиански победител в надпреварата.

Menu Title