Бьорн Борг обяви звездно трио за „Лейвър къп“

8 Февр., 2024
22 преглеждания

 

Бьорн Борг обяви звездно трио за „Лейвър къп“

Бьорн Борг обяви звездно трио за „Лейвър къп“

Бьорн Борг обяви звездно трио за „Лейвър къп“

Финалистът от Откритото първенство на Австралия Даниил Медведев и световният №6 Александър Зверев се присъединиха към суперзвездата на испанския тенис Карлос Алкарас и ще бъдат част от „Отбор Европа“ в тазгодишното издание на „Лейвър къп“, което ще се проведе в периода 20-22 септември в „Мерцедес-Бенц Арена“ в Берлин. Капитанът на „Отбор Европа“ Бьорн Борг даде сериозна заявка да си върне трофея от „Отбор Свят“, който е воден от Джон Макенроу, подсигурявайки в селекцията си три от най-горещите имена Тура в момента. „Отбор Европа е супер мотивиран да си върне притежанието на купата в Берлин“, коментира Борг. „С Даниил, Саша и Карлос в моя отбор вярвам, че имаме отличен шанс това да се случи.

Момчетата имаха невероятен старт на сезона, определено това е много силна част от състава ни. Развълнувам съм да работя с тези момчета“. Медведев и Зверев вече са печелили отборната надпревара, но за Карлос Алкарас това ще бъде дебютно участие. Медведев, който през януари игра за трети път на финал в Австралия, беше част от „Отбор Европа“ в Бостън през 2021 г.

, дни след като спечели първата си титла от Големия шлем на US Open. В момента той е №3 в ранглистата на АТП. Роденият в Германия Зверев, който загуби с 2:3 сета пред Медведев на полуфиналите на Australian Open миналия месец, беше част от всяка една победа на „Отбор Европа“ в турнира – в Прага (2017 г.), Чикаго (2018 г.

), Женева (2019 г.) и Бостън (2021 г.). „Отбор Свят“ спечели последните две издания на надпреварата – в Лондон (2022 г.

) и Ванкувър (2023 г.). Капитанът Макенроу сподели, че е впечатлен от селекцията на колегата му Борг. „Те отчаяно искат да спечелят купата тази година.

Но, знаете ли какво? Ние също! Това ще бъде една от най-големите тенис битки за годината“, коментира Макенроу.

Menu Title