Яник Синер няма спирка

14 Мар., 2024
20 преглеждания

 

Яник Синер няма спирка

Яник Синер няма спирка

Яник Синер няма спирка

Яник Синер се класира за полуфиналите на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс. Италианецът записа 19-ата си последователна победа, налагайки се с 6:3, 6:3 над една от изненадите в турнира Иржи Лехечка. Синер приключи срещата с 13 непредизвикани грешки, при цели 35 на Лехечка и си гарантира успеха след час и 25 минути игра. За италианеца това беше 16-та поредна победа през сезона.

„Много съм доволен, защото условията на игра бяха различни“, коментира Синер след победата, визирайки силния вятър. „Беше много ветровита сутрин, не беше никак лесно да се нагодя. Той (Лехечка) е невероятен играч, с огромен потенциал. Внимавах за всяка една точка“.

„От друга страна съм изключително щастлив, че за втора поредна година достигам до полуфиналите тук. Това е един от най-добрите турнири, които имаме в календара. Щастлив и удовлетворен съм, че продължавам“, добави италианецът. Синер, който спечели 36 от последните си 38 двубоя, ще се опита да спечели трети последователен трофей за сезона, след като вече триумфира на Australian Open и в Ротердам.

Той вече има една Мастърс 1000 титла, която заслужи в Торонто миналия август. На полуфиналите Синер може да срещне шампиона от миналата година Карлос Алкарас, на когото води с 4-3 победи в преките двубои. По-късно тази вечер испанецът ще премери сили с Александър Зверев.

Menu Title