Нишикори се завръща на корта в Маями, пожела си среща с Алкарас

21 Мар., 2024
17 преглеждания

 

Нишикори се завръща на корта в Маями, пожела си среща с Алкарас

Нишикори се завръща на корта в Маями, пожела си среща с Алкарас

Нишикори се завръща на корта в Маями, пожела си среща с Алкарас

Кей Нишикори ще направи завръщането си на корта в Маями тази вечер, където в среща от първия кръг на Мастърс 1000 турнира ще срещне австриеца Себастиан Офнер. За последно Нишикори взе участие в надпреварата през сезон 2021, когато отстъпи в третия кръг пред Стефанос Циципас. В навечерието на турнира японецът даде интервю за TennisTV, в което разкри настроението си преди дългоочакваното завръщане във Флорида. „Изключително развълнуван съм.

Измина доста време, откакто за последно играх в този турнир. Не беше никак лесно. Отне ми доста време да се възстановя от травмата в коляното, много неща се случиха. Но сега съм готов за игра.

Преминах през тежък период, но той ме направи по-силен психически. Сега искам да се наслаждавам на всеки един момент на корта“, коментира Нишикори. Азиатецът е категоричен, че все още е пределно мотивиран да играе и да се доказва. „Никога не ми е липсвала мотивация.

Искам отново да се изправя срещу най-добрите тенисисти в света. Особено срещу тези, срещу които все още не съм играл. В Топ 10 има много млади момчета. Това е нещо, което ме мотивира допълнително“.

Нишикори изрази мнение, че през последните години тенисът се е променил чувствително. „Настъпиха много промени. Сега имаме Яник Синер, Карлос Алкарас, които удрят топката много здраво. Това е нещо, което не бяхме виждали досега.

Руне също е изключително силен и играе на най-високо ниво. Това е вълнуващо“, каза японецът. Нишикори отскоро работи с Томас Йохансон. „Ние едва започнахме съвместна работа.

Все още трябва да подобряваме много неща, но последните няколко седмици показаха, че той може да ми бъде в помощ. Все още искам да бъда агресивен на корта, но има и неща, които трябва да правя много по-добре“. В заключение Нишикори сподели срещу кого от младите иска да се изправи на корта. „Наистина ми доставя изключително удоволствие да ги гледам, особено Карлос (Алкарас) и Яник (Синер).

Те са изключително мощни, в същото време достигат до всяка една топка. Карлос притежава невероятен усет и обича да играе тенис. Ще бъде страхотно да се изправя срещу него“, коментира Нишикори. Японецът е финалист от турнира в Маями от сезон 2016, когато в спора за трофея отстъпи пред световния №1 Новак Джокович с 3:6, 3:6.

Menu Title