Елица Костова отпадна след 3 сета

27 Сеп., 2016
291 преглеждания

 

Елица Костова отпадна след 3 сета

Елица Костова отпадна след 3 сета

Елица Костова отпадна след 3 сета

Втората ракета на България Елица Костова отпадна на турнира в Ташкент, Узбекистан, който е от категория „Интернешънъл“.Тя загуби от японката Риса Озаки след 6:3, 4:6, 1:6 за два часа и 15 минути игра.Първият сет започна с разменени пробиви, след което азиатката поведе с 3:1. От този момент започна доминацията на Елица, която взе пет поредни гейма, за да спечели частта след 43 минути игра.

Във втората от 1:2 Костова стигна до 3:2 и две точки за пробив за спечелване и на следващия гейм, но не успя. В крайна сметка Озаки стигна до два сетбола в десетия гейм и реализира първия от тях.Още в първия гейм на заключителния сет 26-годишната ни националка отрази две точки за пробив и взе подаването си. Но в следващия сервис гейм Елица допусна брейк за 1:2.

После японката направи още един. При 1:5 Костова сервираше за оставане в двубоя. Озаки поведе с 40:0. Българката отпази първия мачбол с шестия си ас в срещата, но при втория капитулира.

Така Ели продължава да е без победа в основна схема на турнир на WТА от април, когато спечели в Богота срещу Лаура Поус-Тио с 6:4, 6:3.Костова взема една точка за световната ранглиста, където е №134 сега, както и 2220 долара от наградния фонд.

Menu Title