Азаренка получи уайлд кард за Australian Open

13 Дек., 2017
382 преглеждания

 

Азаренка получи уайлд кард за Australian Open

Азаренка получи уайлд кард за Australian Open

Азаренка получи уайлд кард за Australian Open

Бившата №1 в света Виктория Азаренка получи „уайлд кард“ за основната схема на Australian Open. 28-годишната тенисистка не е играла от Уимбълдън насам, като пропусна последните месеци от сезона заради дела за попечителство на 11-месечния си син Лео, когото нямаше право да извежда извън територията на Калифорния. Наскоро двукратната победителка на Australian Open обяви, че се надява да получи „уайлд кард“ и да участва в турнира. Отговорът на организаторите не закъсня: „Моментното положение на Вика не изглежда никак добро за нея и ние сме готови да ѝ окажем каквато помощ можем.

Като двукратна шампионка тук ние ще ѝ предоставим „уайлд кард“ и очакваме да я видим на корта“, коментира турнирният директор Крейг Тили. Азаренка допълни: „Изключително развълнувана съм, че ще се върна в Мелбърн за Откритото първенство на Австралия – моят любим турнир. Печелила съм титлата два пъти и винаги съм се чувствала уютно там. Кортовете и градът са страхотни“, каза родената в Беларус тенисистка.

„Изминалата година за мен беше тежка, а възможността да започна новия сезон на Australian Open е възможно най-позитивният старт на 2018-а“. В кариерата си до момента Азаренка има спечелени 20 титли на ниво WTA. Бившата №1 в света в момента е №210 в класацията.

Menu Title