На Australian Open обмислят тайбрек в петия сет

18 Юли, 2018
298 преглеждания

 

На Australian Open обмислят тайбрек в петия сет

На Australian Open обмислят тайбрек в петия сет

На Australian Open обмислят тайбрек в петия сет

US Open скоро може да не е единственият турнир от Големия шлем, на който има тайбрек в петия сет при мъжете. Колегите им от Мелбърн обмислят възможността също да наложат подобно правило на Australian Open и да сложат край на безкрайните двубои. Новината разкри лично Крейг Тили, турнирен директор на Australian Open и изпълнителен директор на Тенис Австралия. „Гордеем се, че сме най-приятелски настроеният турнир към играчите.

Винаги сме се консултирали с тенисистите и това е просто следващата фаза на този процес. Виждаме, че през последните дни има много коментари по темата за тайбрек в петия сет при мъжете. Насърчаваме дискусията и искаме да разберем какво мислят самите тенисисти. Също така бихме искали да разберем какво мислят и за тайбрек в третия сет при дамите, както е мнението им двойките и още други аспекти от условията за игра“, коментира Тили.

„Тези консултации и задълбоченото събиране на информация ще ни помогнат във взимането на решения, които ще подобрят още повече нашия турнир“, каза още Тили. Очаква се Тили да разговаря с тенисистите по време на следващото издание на Australian Open, като евентуалната промяна и използването на тайбрек в петия сет ще може да влезе в сила от 2020-а година. Темата за тайбрек в петия сет стана изключително популярна след полуфиналния двубой на Уимбълдън между Кевин Андерсън и Джон Иснър, в който южноафриканецът се наложи с 26:24 гейма във финалния пети сет. След срещата Иснър, първа ракета на САЩ обяви, че „нещо трябва да се направи“, за да се защитят тенисистите от подобни маратонски срещи.

Menu Title