Род Лейвър отписа Федерер за US Open

22 Авг., 2018
241 преглеждания

 

Род Лейвър отписа Федерер за US Open

Род Лейвър отписа Федерер за US Open

Род Лейвър отписа Федерер за US Open

Род Лейвър изрази съмнение, че Роджър Федерер ще има сили да спечели US Open за първи път от 10 години насам. Австралиецът винаги е бил сред най-големите почитатели на Маестрото, но в момента е на мнение, че фаворити за трофея в Ню Йорк са Рафаел Надал и Новак Джокович, които спечелиха подгряващите турнири в Канада и Синсинати. „US Open е сред най-тежките турнири. Понякога се налага да играеш 5 сета, за да спечелиш един двубой.

А ако му се наложи (на Федерер) да изиграе 7 такива мача?“, каза Лейвър. „Шансът на Федерер ще бъде на лице, ако той успее да преодолее първите кръгове бързо, в неговия стил, без да губи сет. Тогава той ще бъде различен играч.

Той е на 37 години, подготвен е. Но всички видяхме какво се случи в Синсинати, когато му се наложи да изиграе два двубоя за един ден. Времето го повали. На финала Новак беше по-добрият играч, но Федерер просто беше изцеден, той бързаше да приключи всяка точка“, коментира австралиецът.

Лейвър е категоричен, че не само Надал и Джокович могат да създадат проблем на Федерер в Ню Йорк. „Кевин Андерсън (бел.ред. финалист от миналата година) може да бъде черен кон.

Дел Потро (бел.ред. шампион от 2009) също притежава играта, за да се справи с Федерер – силни сервиси, силен форхенд и добър ретур. На 37 години на Федерер няма да му е лесно да връща сервисите на Дел Потро“, каза още Лейвър.

Последният за сезона турнир от Големия шлем започва в понеделник.

Menu Title