Федерер мечтае да се откаже на Уимбълдън

11 Ян., 2019
392 преглеждания

 

Федерер мечтае да се откаже на Уимбълдън

Федерер мечтае да се откаже на Уимбълдън

Федерер мечтае да се откаже на Уимбълдън

Роджър Федерер заяви, че мечтаното място за край на кариерата му е Уимбълдън. 37-годишният ветеран все още не мисли за отказване, но заяви, че когато дойде този ден, то едва ли би имало по-подходящо място от „свещената трева“ в Лондон.“За щастие има много места, които са особено специални за мен. Това е голямо богатство, но Уимбълдън наистина се откроява сред всички тях“, каза Федерер пред CNN.

„Не съм си поставял за цел отказването ми да бъде приказно и със спечелването на дадена титла. Не смятам, че трябва да бъде така“, добави още той.Федерер играе на професионални турнири от 1998 година, като има безпрецедентните 99 отличия, а цели 20 от тях са от турнири от “Големия шлем”. От Уимбълдън той има 8 трофея.

„Докато съм здрав и се наслаждавам на това, което правя, всеки ден ще бъде емоционален. Иска ми се денят, в който ще сложа край, да се превърне в празник, а не да напомня на погребение“, каза още Федерер.Швейцарецът, който е шампион в последните две години в Мелбърн, започва защитата на титлата си на Откритото първенство на Австралия с двубой срещу узбека Денис Истомин.

Menu Title