Гулбис: Федерер и Надал не ми липсват

30 май, 2016
391 преглеждания

 

Гулбис: Федерер и Надал не ми липсват

Гулбис: Федерер и Надал не ми липсват

Гулбис: Федерер и Надал не ми липсват

Ърнест Гулбис никога не се е придържал към клишетата и пресконференцията му след успеха над Жо-Вилфред Цонга на „Ролан Гарос” го доказва. Латвиецът беше попитан за многото контузии, в това число оттеглянето на Роджър Федерер и Рафаел Надал от турнира. „Разбира се, че за френската публика е ужасно, че загубиха играчи като Цонга, Монфис, както разбира се и Федерер и Надал. Не може да бъде по-лошо.

Но в същото време аз наистина не знам как да коментира ситуацията, дали съм късметлия или не. Сега имам повече възможности в турнира. Същото важи и за останалите момчета”, коментира Гулбис.Латвиецът бе попитан и за предстоящите Олимпийски игри в Рио де Жанейро.

„Не съм играл за Купа „Дейвис”, така че не мога да играя и на Олимпийските игри. Правилото е такова – трябва да имаш определен брой двубои за Купа „Дейвис”, за да участваш на Игрите. Моят избор обаче бе да не играя за „Дейвис”. Решението ми се обоснова на взаимоотношенията ми с латвийската федерация по тенис.

Определено не ми харесва, че на Олимпийските игри няма точки и награден фонд. Според мен така се получава малко като тенис туризъм”.

Menu Title