US Open 2019: Всички срещу Новак Джокович

25 Авг., 2019
265 преглеждания

 

US Open 2019: Всички срещу Новак Джокович

US Open 2019: Всички срещу Новак Джокович

US Open 2019: Всички срещу Новак Джокович

Може ли някой да спре Новак Джокович? Това е големият въпрос в навечерието на US Open.В понеделник най-добрите тенисисти в света се събират в Ню Йорк за последния за годината турнир от Големия шлем. Надпреварата поема по нов път с рекорден награден фонд от 57 милиона долара, но големият фаворит отново е Джокович.

Сърбинът се е устремил към 17-а титла от Големия шлем, която би го доближила на една от Рафаел Надал и на три от Роджър Федерер. Увереността на Джокович ще бъде подплатена от факта, че той спечели четири от последните пет надпревари от Шлема.Според анализатора на „Евроспорт“ Матс Виландер Надал е с най-големи шансове да спре сърбина. 33-годишният испанец, който е втори в схемата, триумфира с титлата в Монреал в началото на август и изглежда готов да се впусне в нов опит да достигне финала, който миналата година му убягна заради контузия.

От своя страна, Федерер ще се надява да е забравил бързо драматичната си загуба от Джокович във финала на „Уимбълдън“, когато швейцарецът имаше два мачбола. Наскоро 38-годишният рекордьор по титли от Шлема записа най-бързата си загуба от 2003 г. насам след поражение в третия кръг в Синсинати. Според Федерер обаче той се намира в най-добрата си форма в кариерата.

„Най-голямото препятствие за някой като Федерер е това, че той ще трябва да изиграе седем мача на твърд корт. Независимо от стила ви на игра, може да имате проблеми срещу тенисисти със силен сервис и такива с игра от дъното на корта. Рафаел Надал е единственият играч, който може да победи Новак Джокович в пет сета“, каза Виландер.Той се надява двама от полуфиналистите да бъдат от младото поколение.

С най-голям шанс да стигне далеч в турнира според шведа е руснакът Данийл Медведев. Феликс Ожие-Алиасим и Стефанос Циципас също са сред играчите в сянка, които могат да нарушат статуквото.Готова ли е Уилямс за рекордСерена Уилямс започва пореден поход към историята и така жадуваната 24-а титла в Големия шлем, с която да изпревари Маргарет Корт по брой трофеи в четирите най-значими турнира в тениса.Пътят на 37-годишната американка е труден, като още в началото я чака голямо изпитание.

В блокбъстъра на първия кръг Уилямс ще се изправи срещу бившата шампионка в US Open Мария Шарапова.Ако е напълно здрава от контузията си в гърба, поради която се отказа във финала в Торонто, няма причина, която да спре Уилямс да извърви пътя до края и да отнеме титлата от Наоми Осака. Преди година младата японка победи Уилямс в скандален финал, но сега тя се намира в застой след първоначалния пробив.Накъде за Григор ДимитровГригор Димитров ще направи опит за добър завършек на сезона.

Българинът се представя кошмарно през годината, като бившият №3 се срина до 78-о място в ранглистата и загуби седем от последните си осем мача.Най-доброто му представяне през сезона в турнирите в Големия шлем беше на Australian Open, където достигна осминафиналите. Преди година Димитров отпадна на още старта на US Open след поражение от Стан Вавринка.Българинът изтегли приемлив жребий, като ще се изправи срещу Андреас Сепи в понеделник вечер.

Ако победи, във втория кръг Димитров ще се срещне победителя от двойката Борна Чорич или Евгени Донской.В третия кръг е възможна среща с канадеца Милош Раонич. Българинът е в половината на схемата с Кей Нишикори, Роджър Федерер и Новак Джокович. До момента най-силното му представяне е достигането до осминафиналите през 2014 и 2016 г.

източник: „Дневник“

Menu Title