Джокович разкри голямата си цел до края на кариерата

2 Окт., 2019
282 преглеждания

 

Джокович разкри голямата си цел до края на кариерата

Джокович разкри голямата си цел до края на кариерата

Джокович разкри голямата си цел до края на кариерата

Той е номер едно в световната ранглиста, има спечелени 75 трофея, в това число 16 от турнири от Големия шлем, но Новак Джокович призна, че има едно нещо, което липсва във впечатляващата му кариера. И сърбинът се надява, че ще успее да реализира мечтата си и да спечели златен олимпийски медал на предстоящите Игри в Токио догодина. Ноле вече има олимпийски медал – бронз от Игрите в Пекин през 2008 г., но изрази надежди да се представи значително по-добре през 2020 г.

„Това определено е едно от най-големите ми желания. Да спечеля златен медал догодина ще бъде голямата ми цел. Надявам се, че ще мога да направя още една крачка напред в Токио. Все още се чувствам млад и като дух, и като тяло.

Все още съм мотивиран да печеля големи победи на корта“, коментира Джокович. Сърбинът е поставен под №1 в схемата на турнира в Токио тази седмица. Надпреварата е от категория АТП 500, а Джокович вече е на четвъртфиналите, след като в първите два кръга записа чисти победи над Алексей Попирин и Го Соеда. В спор за място на полуфиналите белградчанинът ще срещне Люка Пуй.

Това ще бъде трети двубой между двамата, а до момента Ноле няма загубен сет. Особено впечатляващ беше успехът с 6:0, 6:2, 6:2 на полуфиналите на Australian Open в началото на годината. Преди няколко седмици те се срещнаха и в Синсинати, а успехът отново беше за сърбина. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title