Контузии вадят звезди от Уимбълдън

29 юни, 2023
38 преглеждания

 

Контузии вадят звезди от Уимбълдън

Контузии вадят звезди от Уимбълдън

Контузии вадят звезди от Уимбълдън

Ян-Ленард Щруф (Германия) и Гаел Монфис (Франция) няма да играят на започващия в понеделник „Уимбълдън“, а причина за това са здравословни проблеми. Германецът бе в отлична форма през пролетта и за първи път в кариерата си стигна до финал на турнир от сериите „Мастърс 1000“. В спора за титлата в Мадрид той обаче отстъпи пред местната звезда и световен №1 Карлос Алкарас. Щруф има контузия на бедрото, която ще го остави извън корта около месец.

Той игра с травмата в Щутгарт, а лекарите са му заявили, че ако го направи отново, рискува да остане още по-дълго извън игра. В Лондон германският тенисист трябваше да бъде поставен, тъй като е №22 в света. Френският ветеран Гаел Монфис, понастоящем №314 в света, също е аут от надпреварата на свещената трева. 36-годишният шоумен, който в най-добрите си дни бе шести в ранглистата на АТР, също се отказва заради контузия, без да се пояснява каква.

За втора поредна година той пропуска този турнир. Местата и на двамата ще бъдат дадени на „щастливи губещи“ от квалификациите. Жребият за основната схема, който очакват с нетърпение Григор Димитров и Виктория Томова е утре (30 юни).

Menu Title