Григор Димитров победи Медведев в супер сблъсък в Париж

1 Ное., 2023
44 преглеждания

 

Григор Димитров победи Медведев в супер сблъсък в Париж

Григор Димитров победи Медведев в супер сблъсък в Париж

Григор Димитров победи Медведев в супер сблъсък в Париж

Григор Димитров изигра страхотен мач и се класира за третия кръг на турнира на твърди кортове в зала от сериите „Мастърс“ 1000 във френската столица Париж с награден фонд 7.6 милиона евро. Българинът победи с 6:3, 6:7(4), 7:6(2) №3 в световната ранглиста Даниил Медведев (Русия). Срещата продължи 2 часа и 56 минути.

Това е шеста победа за Димитров над играч от топ 10 през тази година.С този успех Димитров заработи 90 точки за световната ранглиста, а за място на четвъртфиналите ще играе срещу №33 в света Александър Бублик от Казахстан.Димитров започна страхотно мача срещу Медведев и поведе с 3:0. Руснакът върна пробива за 2:3, но Григор отговори веднага с рибрейк.

До края на сета Димитров сервира безупречно и спечели с 6:3.Медведев проби първи във втората част за 4:2 и сервира за спечелване на сета при 5:3. При този резултат Димитров поведе с 40-15 и от първата си възможност проби. След това Григор спаси два сетбола на собствен сервис и изравни при 5:5.

Това изкара извън нерви руснака, който си навлече гнева на феновете и те започнаха да го освиркват. Медведев пък отказа да изпълнява сервис и се наложи съдията да го предупреди официално, както и самият Григор да го призове да спре с цирковете. В крайна сметка Медведев, който на три пъти демонстративно сядаше на мястото си, поднови играта. Той взе сервис гейма си за 6:5, а след това стигна до три поредни сетбола при сервис на Димитров.

Българинът успя да ги отрази, а след това спаси още един сетбол за да стигне до тайбрек. В него Медведев спечели със 7-4 точки и изравни сетовете.Димитров проби първи в третия сет за 4:2, а след това затвърди за 5:2 на собствен сервис. При 5:3 Григор сервира за спечелване на мача, но пропусна четири мачбола и бе пробит.

При 6:5 Димитров пропусна още два мачбола, но този път при сервис на Медведев. Така се стигна до решителен тайбрек в мача. В него Димитров поведе с 5-0 и спечели със 7:2 точки.

Menu Title