Европейска титла за Мария Йовкова (снимки)

23 Юли, 2017
361 преглеждания

 

Европейска титла за Мария Йовкова (снимки)

Европейска титла за Мария Йовкова (снимки)

Европейска титла за Мария Йовкова (снимки)

След 27 години България отново има европейска шампионка по тенис на маса. Това е Мария Йовкова, която заедно с унгарката Фани Харастович грабна златните медали на първенството на Стария континент за младежи в Гимараеш, Португалия.В невероятно драматичен финал Йовкова и Харастович надделяха над представителките на Азербайджан Нин Джин и Чен Синтай с 3-2 гейма (6, -7, 2, -5, 9). При 10:9 в петия гейм и сервис на съперничките българката и унгарката спечелиха шампионската точка след светкавичен бекхенд на Мария и се прегърнаха за заслужения успех.

„Много съм щастлива, още не мога да осъзная какво се случи! Ще ми трябва малко време, в момента тук е голяма лудница“, каза за Tennis24.bg шампионката.За последно Даниела Гергелчева донесе злато на страната в този спорт на европейското за жени в Гьотеборг през 1990 година.

Снимки от триумфа на българката – тук!18-годишната Мария е от Асеновград и е състезател на „Стоянстрой“ (Пловдив). През 2015 година на европейското в Братислава за юноши и девойки тя и по-голямата й сестра Красимира Йовкова стигнаха до четвъртфинал на двойки.Очаквайте интервю с европейската шампионка!

Menu Title