Габриел Евтимов спечели турнира от Национална верига 17+ в Созопол

24 май, 2016
295 преглеждания

 

Габриел Евтимов спечели турнира от Национална верига 17+ в Созопол

Габриел Евтимов спечели турнира от Национална верига 17+ в Созопол

Габриел Евтимов спечели турнира от Национална верига 17+ в Созопол

Габриел Евтимов стана шампион на първия турнир от Национална тенис верига 17+ за тази година, който бе с награден фонд 1000 лева и завърши днес на кортовете на ваканционно селище „Санта Марина“ в Созопол. Във финала на сингъл Евтимов победи Ивелин Колев с 4:2 4:0, след което дублира успехи си и на двойки, където в тандем с Руси Гюров спечелиха срещу Йосиф Михайлов и Богдан Владимиров с 4:2 4:2. Турнирът в Созопол премина при превъзходни условия, предоставени от домакините от „Санта Марина“, и с много емоции, като предложи качествен тенис и оспорвани двубои.Националната тенис верига 17+, която се организира от домакините от „Санта Марина“ и СК „Дема“ с подкрепата на Българска федерация по тенис, включва общо пет турнира през 2016 г.

– два в Созопол и три в София. Първите двама в крайното класиране на веригата, както и един от тенисистите, участвали във всичките пет турнира, ще спечелят специалните награди от генералния спонсор „ФеърПлей Интернешънъл“ – почивки в комплекс „Св.Иван Рилски“ в Банско в началото на 2017 г.Верига 17+ цели да се създадат условия за изява на бивши и настоящи състезатели, чието ниво на игра и социални ангажименти не им позволяват да се включват редовно и успешно в турнири от държавния и международния календар на БФТ.

Право на участие имат тенисисти, без значение дали са бивши или настоящи професионалисти, аматьори, ветерани, треньори и т.н., които са над 17 г., нямат класиране в световната ранглиста на АТР на сингъл и са извън първите 24 в националната ранглиста за мъже единично.

Ваканционно селище „Санта Марина“ – част от хотелската верига „FPI Hotels& Resorts“, убедително наложила се като престижна хотелска марка – се превърна в център на тениса този уикенд. Преди началото на турнира от верига 17+ завърши международният турнир за мъже „Санта Марина Къп“ с награден фонд 10 000 долара от календара на международната федерация по тенис ITF, в който испанецът Давид Перес Санс победи на финала Александър Лазов. В комплекса се проведоха и турнир за любители от веригата „Weekend Tour“, както и журналистически тенис турнир.

Menu Title