Пиронкова: Ще бъде много трудно да се върна на корта

7 Ян., 2019
203 преглеждания

 

Пиронкова: Ще бъде много трудно да се върна на корта

Пиронкова: Ще бъде много трудно да се върна на корта

Пиронкова: Ще бъде много трудно да се върна на корта

Цветана Пиронкова не е решила дали ще се върне отново на корта. Бившата първа ракета на България при жените гостува в предаването „120 минути“ по bTV и сподели, че в момента се е отдала изцяло на грижите за детето.“Имах една много интересна година, тази също започва добре. Майчинството е много интересно и доста различно от това, което съм правила до момента“, каза Пиронкова в първото си телевизионно интервю след раждането.

„Едно от най-трудните неща може би е безсънието. Малкото човече много ме изтощава. Може да се каже, че спортът ми помага от гледна точка на това, че съм дисциплинирана. Това ми помага и в майчинството, защото има стриктен режим, който трябва да се спазва.

Трябва да следиш детето винаги да е добре.“, каза тенисистката.Относно дългоочакваното завръщане в тениса, тя не даде еднозначен отговор:“На този етап не мога да дам категоричен отговор дали ще се върна към тениса. От много фактори зависи дали ще се върна на корта.

Хубавото е, че имам време да взема решението, тъй като Женската тенис асоциация прие ново правило и майките могат да се върнат на корта в рамките на две години. Доскоро беше една година. Реално можеш да замразиш ранкинга, който си имал на последния си турнир“.“На моменти имам желание да се върна, но в други си давам сметка, че наистина ще е много трудно.

Все още е рано да взема това решение. Когато настъпи моментът, ще го обявя.““Дадох много на тениса в продължение на 15 години и съм доволна от постигнатото до момента. Нямам усещането, че трябва да се доказвам повече.

При нас най-тежко е пътуването – всяка седмица в различна държава. Ако се върна, ще трябва да го взимам със себе си (б.ред. – детето), защото не си представям да го оставя тук и да не го виждам няколко месеца.

„, добави полуфиналистката от „Уимбълдън“.“В България в последните години има доста млади таланти, които започват да се представят добре и по чуждите терени. Вики Томова в момента е първа ракета на България. Миналата година се представи добре на „Уимбълдън“.

Наблюдавам Гери Топалова от дете. Пожелавам успех на всички!““Вярвам, че Григор Димитров ще се върне в топ 10. Той беше в топ 3, което е извънземно постижение.

Нормално е след силен сезон да последва слаб. Надявам се тази година отново да си възвърне позициите“, завърши пловдивчанката.

Menu Title