Монфис продължава по план, Циципас разочарова

13 Февр., 2019
375 преглеждания

 

Монфис продължава по план, Циципас разочарова

Монфис продължава по план, Циципас разочарова

Монфис продължава по план, Циципас разочарова

Гаел Монфис се класира за четвъртфиналите на турнира в зала в Ротердам с награден фонд 1,96 милиона евро. Монфис пласира 11 аса при успеха над италианеца Андреас Сепи с 4:6, 6:1, 6:3 за 95 минути. Сепи взе първия сет с единствен пробив в деветия гейм, но след това съперникът му доминираше. След 1:1 във втората част французинът взе 10 от следващите 11 гейма по пътя си към обрата.

Така Монфис очаква победителя от двубоя между Михаил Кукушкин (Казахстан) и Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина). 56-ият в света Джумхур днес записа първа победа за сезона, след като елиминира поставения под номер 3 Стефанос Циципас (Гърция) с 6:4, 1:6, 7:5 след почти два часа игра. Босненецът на два пъти пропиля пробив аванс в първия сет, но третият брейк в деветия гейм се оказа достатъчен, за да поведе в резултата. Във втората част 12-ият в класацията на АТР Циципас, полуфиналист от Откритото първенство на Австралия през миналия месец, беше убедителен, поведе набързо с 5:0 и изравни.

Третата част беше най-оспорвана. Джумхур поведе с 4:1, но допусна съперникът му да изравни за 4:4, а при 5:4 той пропусна два мачбола. При 6:5 босненецът дръпна с 40:0 при сервис на гръцкия си противник и този път се възползва още от първия си шанс, за да триумфира.

Menu Title