Легендарна френска тенисистка се срещна с наши национали

24 юни, 2019
78 преглеждания

 

Легендарна френска тенисистка се срещна с наши национали

Легендарна френска тенисистка се срещна с наши национали

Легендарна френска тенисистка се срещна с наши национали

Легендарната Мери Пиърс проведе мотивационен разговор с двама от големите таланти на българския тенис – Росица Денчева и Робен Гавани. Българчетата получиха специална покана от Патрик Муратоглу за тренировъчен лагер в академия „Муратоглу“ в Ница. „Мери Пиърс, която е голям приятел на Българската федерация по тенис, също водеше двама таланти на лагера. Помолих я да се срещне с Росица и Робен, да поговорят и да им даде ценни съвети.

Тя откликна с удоволствие. Децата имаха възможност да чуят от голям шампион и настоящ треньор съвети и важни стъпки за развитието си, да й задават въпроси. А и самата Мери Пиърс остана впечатлена от тях и сподели, че въпросите им са били много адекватни. Това е изключителен опит за Росица и Робен.

Наистина полезна среща, която може да им служи вбъдеще. От такъв професионален, но и приятелски разговор с голям шампион децата не просто разбират какво се изисква от тях, но това им помага да бъдат още по-вдъхновени, за да следват пътя си и да сбъдват тенис мечтите си“, разказа националният треньор Даниел Ангелов.Носителката на две титли от „Големия шлем“ – Откритото първенство на Австралия и „Ролан Гарос“, беше в България в края на 2017 г., когато Българската федерация по тенис бе домакин на Световната треньорска конференция на ITF.

Мери Пиърс изнесе специална презентация в София. А сега отново демонстрира отличното си отношение към българския тенис. Пиърс има още две титли от „Големия шлем“ – на „Ролан Гарос“ на двойки и на „Уимбълдън“ на смесени двойки. Тя е и двукратна шампионка с Франция във „Фед Къп“.

Националите Росица Денчева и Робен Гавани са част от програмата „Новите шампиони“ на Българската федерация по тенис. Робен е в А отбора на България до 12 години, а Росица е в Б отбора до 14 години.“И срещата с Мери Пиърс, и самият лагер, разбира се, бяха много полезни за Росица и Робен. С поканата в академия „Муратоглу“ те получиха възможност да тренират с добрите деца в света на тяхната възраст, с другите таланти, с които се състезават на най-виксоко ниво.

Този лагер е безценен опит за тях“, каза още Даниел Ангелов.

Menu Title