Джокович допусна колебания, но се наложи

5 Юли, 2019
414 преглеждания

 

Джокович допусна колебания, но се наложи

Джокович допусна колебания, но се наложи

Джокович допусна колебания, но се наложи

Новак Джокович загуби първи сет на Уимбълдън, но продължава успешно защитата на титлата си от 2018 г., след като надигра Хуберт Хуркаш след 7:5, 6:7 (5), 6:1, 6:4 след три часа игра.Двубоят започна равностойно, като младият поляк се държеше отлично в разиграванията от дъното на корта срещу световния номер 1. Класата на сърбина все пак си каза думата в 11-ия гейм, в който той направи решителен пробив и спечели откриващата част.

Във втората Хуркач продължи да играе със самочувствие, като се стигна до тайбрек, в който полякът изненада четирикратния шампион в надпреварата и възстанови равенството.Това изцеди високия Хуркаш, който загуби за отрицателно време третата част след два пробива, а в четвъртия осъществи ранен такъв в третия гейм, за да си гарантира за 12-ти път място на осминафиналите на Ол Ингланд Клъб. Така той се изравни на третото място във вечната ранглиста по този показател с бившия шампион на Уимбълдън и негов треньор Борис Бекер. Джокович надигра отново Хуркач, след като двамата играха съвсем наскоро на Ролан Гарос, където сърбинът спечели категорично в три сета.

В спор за място на четвъртфиналите Джокера чака победителя от последния мач от програмата при мъжете между Феликс Оже-Алиасим и Юго Умбер.

Menu Title