Медведев взе нов голям скалп

4 Сеп., 2019
241 преглеждания

 

Медведев взе нов голям скалп

Медведев взе нов голям скалп

Медведев взе нов голям скалп

Данийл Медведев се класира за полуфиналите на US Open, след като се наложи с 3:1 сета над Стан Вавринка, в отделните части 7:6 (6), 6:3, 3:6, 6:1. Съперникът на 22-годишният московчанин в спора за място на финала ще бъде победителят от мача между Григор Димитров и Роджър Федерер. Медведев показа голям характер, след като се възстанови от физически проблем в първия сет. Тогава той получи помощ от физиотерапевт на корта, а лявото му бедро беше облепено.

В първия сет Медведев поведе с пробив, но след това изпусна предимството си. Руснакът все пак успя в тайбрека да си осигури победата. Успехът означава, че Медведев ще се изкачи до №4 в ранглистата в понеделник.Той също така си осигури и място на финалите на АТР в Лондон.

През втората част руснакът смени тактиката, заигра на по-високо темпо и проби за 3:1 и удържа аванса си до края. В третия сет Вавринка дръпна рано в резултата и намали изоставането си срещу Медведев в сетовете, но в четвъртия просто силите не му стигнаха.“Честно казано, не знам дали съм участвал в по-луд мач. В началото се появи болка, изобщо не знаех дали ще бъда в състояние да довършва двубоя.

След това нещата се нормализираха и успях да подобря играта си. Щастлив съм, че ще бъда на полуфиналите. Какво да кажа на публиката? Извинява се и благодаря“, каза Медведев в интервюто на корта.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title