Клайстерс изненада всички, връща се на корта на 36 г.

12 Сеп., 2019
279 преглеждания

 

Клайстерс изненада всички, връща се на корта на 36 г.

Клайстерс изненада всички, връща се на корта на 36 г.

Клайстерс изненада всички, връща се на корта на 36 г.

Бившата №1 в световната ранглиста Ким Клайстерс ще се завърне в професионалния Тур през новия сезон. 36-годишната белгийка, която се отказа от тениса след US Open 2012, обяви новината в четвъртък. „Не мисля, че имам да доказвам нещо на някого. За мен това е предизвикателство.

Все още обичам да играя тенис. През последните 7 години се отдадох на майчиството и също го обикнах. Но сега ми се ще да опитам да бъда и двете – добър родител и професионален тенисист“, коментира Клайстерс, носителка на 4 титли от турнири от Големия шлем.„Любовта ми към спорта все още е налице.

Въпросът сега е дали ще бъда в състояние да се върна на нивото, на което искам да играя. Нека опитаме“, добави Клайстерс. Белгийката започна професионалната си кариера през 1997-а година. Тя оглави ранглистата през 2003-та година.

Две години, след като спечели първата си титла от Шлема на US Open 2005, Клайстерс шокира света обявявайки, че слага край на кариерата си едва на 23 години. Причината – множество контузии и желанието на белгийката да създаде семейство. През август 2009 г., когато вече е станала майка, Клайстерс се завръща в тура на „Роджърс Къп“ и Синсинати, където постига две победи над тенисистки от Топ 10.

В третия си турнир след завръщането – US Open, белгийката стига до трофея. Тя участва в турнира с „уайлд кард“, като все още няма място в ранглистата. По пътя към трофея Клайстерс побеждава Винъс Уилямс, Ли На, Серина Уилямс и Каролина Вожняцки.През 2010 г.

Клайстерс печели още 5 трофея, в това число и успява да защити титлата от US Open. На Australian Open 2011 г. Клайстерс печели третата си мейджър титла след завръщането на корта, а седмици по-късно оглавява и ранглистата. След US Open 2012 белгийката обяви оттеглянето си от корта.

8 години по-късно тя ще направи нов опит да рестартира кариерата си. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.

bg) може да видите ТУК!

Menu Title