В Созопол стартира престижен международен турнир за юноши и девойки

23 Сеп., 2019
114 преглеждания

 

В Созопол стартира престижен международен турнир за юноши и девойки

В Созопол стартира престижен международен турнир за юноши и девойки

В Созопол стартира престижен международен турнир за юноши и девойки

На кортовете на Тенис център „Санта Марина“ в едноименния ваканционен комплекс в Созопол започнаха срещите от международния турнир по тенис за юноши и девойки до 18 години „Санта Марина Джуниър Къп“. Състезанието, включено в календара на международната федерация по тенис ITF, се провежда за трета поредна година в Созопол. При юношите поставен под №1 в основната схема ще бъде Диан Недев, следван от Константин Жженов (Русия), Драгош Петре Попеанга (Румъния), Васил Димитров и т.н.

При девойките според класирането им в ранглистата фаворитки са миналогодишната шампионка Денислава Глушкова, Йозлем Услу (Турция), Силвия Мария Костаче (Румъния), Ралица Александрова. Общо над 90 състезатели от 11 страни участват в турнира „Санта Марина Джуниър Къп“ до 18 г. Той важи за световната ранглиста на ITF в тази възрастова група, като победителят ще вземе 30 точки, финалистът 18 и т.н.

В започналите в неделя квалификации играят 12 български представители при юношите и 17 при девойките. Директно в основната схема благодарение на класирането си в ранглистата или с „уайлд кард“ са още 15 юноши и 17 девойки от България. „Санта Марина Джуниър Къп“ до 18 г. е предпоследният международен турнир за годината в богатия календар на Тенис център „Санта Марина“.

Веднага след него тук ще се проведе и турнир за жени от календара на ITF с награден фонд 15 000 долара. По-рано през годината имаше международен турнир и за мъже с награден фонд 15 000 долара, международен турнир за юноши и девойки до 14 години на европейската федерация Тенис Европа, както и редица държавни турнири от календара на БФТ, от веригата „Киндер +“, множество турнири за деца и любители. Календарът на Тенис център „Санта Марина“ се провежда със съдействието на Община Созопол и на БФТ. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title