Медведев отговори на Циципас: Окей, нека съм скучен…

16 Окт., 2019
340 преглеждания

 

Медведев отговори на Циципас: Окей, нека съм скучен...

Медведев отговори на Циципас: Окей, нека съм скучен...

Медведев отговори на Циципас: Окей, нека съм скучен…

Световният №4 Данийл Медведев отговори на Стефанос Циципас, който преди дни нарече „скучна“ играта на руснака. Две от най-обещаващите млади звезди на тениса вече са се срещали пет пъти, като неизменно руснакът се оказва победител. За последно те се срещнаха на полуфиналите на „Мастърс“ турнира в Шанхай, а Медведев се наложи в два сета. „Не искам да бъда груб, но е скучно.

Просто скучно. Такава скука, че направо не знам. Данийл има силен сервис, а като го върнеш в игра се започват разигравания с безброй удари. Единственият ти вариант е да удряш максимално силно и точно и да го разхождаш по ширината на игрището.

иначе топката продължава да се връща отново, отново и отново“, коментира Циципас след двубоя. А отговорът на руснака не закъсня и беше даден в понеделник, когато Медведев обяви, че няма да вземе участие на турнира в Москва. „Циципас? Сериозно?

Казал е, че играта ми е скучна? Хайде де. Не съм го чел. Всеки има своя стил.

Ако за някого изглежда скучна, окей“, коментира Медведев. Той разкри още, че определено не е приятел със Стефанос. Двамата пътуваха заедно за турнира в Вашингтон, но през пролетта в Маями имаха разправия край мрежата, ефекта от която изглежда още не е отминал. „Определено не сме приятели.

Споделихме частен полет, за да отидем на турнир. Не сме и врагове. Просто работим в една сфера“, каза Медведев. По-късно той отново коментира темата, като посочи, че се е запознал с изказването на Циципас: „Прочетох изказването му и то предизвиква размишления у мен.

Ще кажа едно нещо – трудно ми е да го приемам сериозно след интервюто в Шанхай, когато разказа как са празнували победата на Laver Cup. Как бил принуден да пие и това било „отвратително“. „Мамо, чуй, беше отвратително, ще ти пратя видео“. Това е абсурдно“.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title