Край на серията на Данийл Медведев

30 Окт., 2019
296 преглеждания

 

Край на серията на Данийл Медведев

Край на серията на Данийл Медведев

Край на серията на Данийл Медведев

Жереми Шарди поднесе една от най-големите изненади в своята кариера и през сезона в ATP като цяло, като изхвърли световния №4 Данийл Медвед още на старта на „Мастърс“ турнира в Париж. Шарди се възползва от бурната подкрепа на своите сънародници по трибуните и стигна до обрат – 4:6, 6:2, 6:4. По този начин приключи серията от 9 поредни победи на Данийл Медведев, която започна след загубата от Рафаел Надал на финала на US Open. Приключи и серията от поредни финали на руснака – той не беше отпаднал преди финал от Уимбълдън насам и игра шест финала в последните шест турнира, на които взе участие преди Париж.

Шарди обаче успя да спаси 14 от 15 точки за пробив в полза на Медведев, включително една, когато сервираше за мача. Така за първи път в кариерата си той достига до трети кръг в Париж при десетото си участие. „Това е една прекрасна победа. Когато изиграеш такъв мач на централния корт във Франция и го спечелиш, чувството е невероятно.

Всички усилия, които полагаш всеки ден, имат за цел точно такова постижение. Страхотно е, ще му се насладя тази вечер“, коментира Шарди. Французинът прекъсна и своя лична негативна серия – 10 поредни загуби от представители на Топ 10. В следващия кръг той ще играе срещу Кристиан Гарин от Чили или финалистът в Париж от 2016-та година Джон Иснър.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title