Петима играчи достигнаха до 50+ победи през сезона

1 Ное., 2019
96 преглеждания

 

Петима играчи достигнаха до 50+ победи през сезона

Петима играчи достигнаха до 50+ победи през сезона

Петима играчи достигнаха до 50+ победи през сезона

Петима играчи записаха по 50 победи от началото на годината, а трима от тях влязоха в тази класация по време на „Мастърс“ турнира в Париж. Данийл Медведев (59) и Роджър Федерер (51) първи влязоха в „Клуб 50“ за 2019-та година още преди надпреварата в Париж. Към тях по време на турнира във френската столица се присъединиха Рафаел Надал, Новак Джокович и Стефанос Циципас. Надал, Джокович и Циципас сториха това в един и същ ден – 31 октомври.

За Циципас, който надигра Алекс де Минор, това беше също така победа №100 в тура. Последва успехът на Новак Джокович над Кайл Едмънд, което означаваше, че за 12-ти път Ноле регистрира поне 50 победи в един сезон. Накрая на деня към компанията се присъедини и Надал, който надви Стан Вавринка и за 11-ти път записва 50 или повече победи в рамкита на една кампания. Четирима от петимата – Медведев, Федерер, Надал и Джокович разполагат с по четири отличия през сезона, а Стефанос Циципас – с две.

Що се отнася до вечната класация за най-много сезони с 50 или повече победи, на първо място с 16 такива години е Роджър Федерер. Втори е Джими Конърс с 14, а третото място си делят Джокович и Иван Лендъл с по 12. Надал има 11, а Стефан Едберг и Гийермо Вияс имат по 10. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title