Тийм е уверен: Видяхме нов шампион в турнир от Шлема

17 Ное., 2019
300 преглеждания

 

Тийм е уверен: Видяхме нов шампион в турнир от Шлема

Тийм е уверен: Видяхме нов шампион в турнир от Шлема

Тийм е уверен: Видяхме нов шампион в турнир от Шлема

Доминик Тийм е на победа от своята шеста титла от началото на сезона. В събота 26-годишният австриец се наложи със 7:5, 6:3 Александър Зверев и се си гарантира сблъсък със Стефанос Циципас в последния мач от финалите на АТП в Лондон. „Това е една голяма, голяма мечта, която се сбъдна. Финалите на АТП са сред най-добрите и престижни турнири за цялата година.

Ще имам възможността да играя за трофея, нереално е, не мога да повярвам. Да победя шампиона от миналата година, който е невероятен играч, е винаги страхотно усещане. Изключително доволен съм“, коментира Тийм след успеха над Зверев на полуфиналите. В неделя Тийм и Циципас ще се изправят във финал, в който претендентите играят бекхенд с една ръка за пъври път от 2006 г.

насам, когато за титлата спориха Роджър Федерер и Джеймс Блейк.Австриецът има аванс от 4-2 победи в преките дуели с гърка. „Това е много забавен факт, защото имаше един дълъг период от време, в който тенисистите предпочитаха да играят бекхенд с две ръце. Сега аз, както и по-младите от мен Циципас и Денис Шаповалов отново се върнахме към ендоръкия бекхенд, който ще демонстрираме в следващите 10-15 години“, добави Тийм.

„Мисля, че на този турнир видяхме бъдещ нов шампион от Големия шлем. Разбира се, това няма как да бъде 100%, защото Големите трима ще се опитат да продължат доминацията, но аз съм на мнение, че в един, или дори два турнира от Шлема, някои от по-младите играчи могат да направят мечтания пробив“. Без значение от изхода на финала, Тийм ще завърши годината кто №4 в света. Ако спечели титлата, той ще приключи сезона с 50 победи и 18 загуби.

_____

Menu Title